Perslucht Wilda

Perslucht Wilda

  • September 2024

DUTCH CF begeleidt succesvolle bedrijfsverkoop van Perslucht Wilda aan beursgenoteerd Atlas Copco Group.

Wilda, gevestigd in Woudenberg, verkoopt en verhuurt perslucht apparatuur aan bedrijven in de grond-, weg-, waterbouwindustrie. Het bedrijf is ruim 45 jaar geleden opgericht en was tot voor kort eigendom van de broers Remko van Piggelen en Harm van Piggelen. Per 1 oktober jl. is Wilda overgenomen door Atlas Copco Group, een innovatieve producent van hoogwaardige compressoren en generatoren met een wereldwijde omzet van € 15 miljard euro en zo’n 53.000 medewerkers wereldwijd.

Remko en Harm van Piggelen: “We zijn al tientallen jaren een officiële distributeur van Atlas Copco en hebben altijd een mooie samenwerking gehad. Het is voor ons een logische volgende stap om onderdeel te worden van Atlas Copco Group. We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe fase in onze samenwerking de toekomst van ons bedrijf Wilda, onze medewerkers en onze klanten en leveranciers ten goede zal komen. Met ons bestaande team en onze nieuwe collega’s van Atlas Copco zullen wij verder bouwen aan Wilda. Door de samenwerking kunnen we verder groeien en uitstekende service blijven bieden, zoals onze klanten al jaren gewend zijn”.

Remko en Harm van Piggelen blikken terug op de begeleiding bij het verkoopproces door DUTCH Corporate Finance: “Er komt in zo’n verkoopproces zoveel op je af als ondernemer. Je hele bedrijf wordt van A tot Z doorgelicht en je wordt bestookt met heel veel vragen. Het lijkt soms wel een achtbaan want de business gaat ondertussen ook gewoon door. En tot vlak voor de afronding moet je alles ook nog strikt geheimhouden om te voorkomen dat er onrust ontstaat bij medewerkers en klanten. Rob Magendans van Dutch Corporate Finance heeft ons hierop goed voorbereid en ons tijdens het hele verkoopproces professioneel en prettig begeleid. Zonder zijn expertise waren we niet zover gekomen”.

Rob Magendans: “Bedrijfsovername is teamwork. Samen met Remko en Harm, Johan Bouman (Boschland Accountants) en Christiaan Kramer en Linda Geerling (Jurato Bedrijfsjuristen) zijn we als team tot een hele mooie deal met Atlas Copco Group gekomen”.

Meer weten over onze mogelijkheden? We horen graag hoe we u kunnen helpen!

Bel ons op  +31 (85) 016 33 11 of stuur ons een berichtje via het contact formulier